dinsdag 23 oktober 2012

Rode Kruis test fondsenwerving via QR donatie tijdens Nijmeegse Vierdaagse
[PERSBERICHT] Het Rode Kruis is dinsdsag gestart met een pilot om fondsen te werven via QR donaties. Bezoekers en wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse kunnen via het scannen van een QR code met hun smartphone een donatie doen aan de hulporganisatie. Tijdens het grootste wandelevenement ter wereld verlenen ruim 500 Rode Kruis vrijwilligers Eerste Hulp aan duizenden wandelaars. Elke vrijwilliger draagt een button met een QR code, die verbonden is aan de nieuwe donatiemodule. Opgelapte wandelaars kunnen op deze wijze geheel vrijblijvend een financieel gebaar maken naar de hulpverleners en het Rode Kruis.QR doneren is in samenwerking met bedrijf 4me ontwikkeld. Het Rode Kruis hoopt met deze pilot een nieuwe, innovatieve manier van fondsenwerving te verkennen en verder te ontwikkelen. Hans Nouwens, directeur 4me: “Met de QR donatie spelen we in op het gebruik van de smart phone. Ook bij het wandelen gaat deze mee, dus kun je de hulpverlening makkelijk steunen door direct een donatie te doen nadat je bent geholpen bij een van de hulpposten langs de route.”

De hulpverleners van het Rode Kruis werken allemaal op vrijwillige basis voor de organisatie, maar dat betekent niet dat hulp gratis is. EHBO’ers moeten niet alleen worden opgeleid en bijgeschoold, maar daarvoor zijn bijvoorbeeld ook lesmateriaal, kleding, instructeurs en vervoer voor nodig. Daarnaast kan er geen hulp worden verleend zonder materialen als kleefpleister, jodium, gaasjes of hulpverleningstenten. Deze producten en organisatie die nodig zijn om met alle Rode Kruis vrijwilligers op professionele manier Eerste Hulp te kunnen verlenen, kosten op jaarbasis veel geld. Daarom zoekt het Rode Kruis steeds naar nieuwe manieren om voldoende middelen beschikbaar te krijgen.

Hoe werkt QR doneren?Smartphones werken met apps. Er zijn vele gratis apps om QR codes mee te scannen. Na het scannen van de code kan de gebruiker direct een donatie doen door een van de producten te selecteren. Vervolgens kan het geld met de smartphone worden overgemaakt. Betaling gaat via de eigen bankrekening, iDeal of met een creditcard.
Wie geen smart phone heeft, kan tijdens de Nijmeegse Vierdaagse op de verschillende Rode Kruis hulpposten ook een bedrag in een van de collectebussen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten