maandag 22 oktober 2012

WNF zet Augmented Reality van Layar in[PERSBERICHT] Het Wereld Natuur Fonds (WNF) geeft de aarde vanaf 11 april ook op interactieve wijze door met Layar. WNF-ambassadeur Carice van Houten heeft de app als eerste geprobeerd. Wie het WNF-logo van de panda scant ziet een aardbol verschijnen. Zet jezelf –net als Carice- in augmented reality op de wereldkaart en laat zien dat jij ook gaat voor een leefbare aarde! De leukste inzending wint een duurzaam diner voor twee.

Het WNF bestaat 50 jaar. Op zich geen reden voor een feestje. De natuur op onze aardbol is prachtig, maar kwestbaarder dan ooit. Vandaar dat het WNF altijd op zoek is naar nieuwe manieren om de boodschap van het belang van een leefbare aarde voor het voetlicht te brengen. Voor het eerst is dat nu mogelijk met de Layar-techniek die papier via de mobiele telefoon verandert in een virtuele wereld.

WNF-ambassadeur Carice van Houten heeft als eerste het goede voorbeeld gegeven door de aarde viruteel door te geven. Op de Facebook-pagina van WNF heeft ze hierover een post geplaatst. Een klein gebaar om te laten zien dat ze gaat voor een leefbare planeet. Nu en voor toekomstige generaties.

De wedstrijd: Carice en het WNF dagen iedereen uit om de aarde ook met Layar door te geven. Iedereen met een smartphone kan meedoen door met behulp van de Layar app het logo van het WNF te scannen. Om het makkelijk te maken, zijn in horeca-gelegenheden door heel Nederland vanaf 11 april speciale Boomerang-kaarten verkrijgbaar met het panda-logo van WNF. Je kunt de virtuele aarbol zo op allerlei manieren doorgeven en op de meest vreemde plekken. Het WNF beloont de leukste inzending met een duurzaam diner voor twee personen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten