zondag 3 februari 2013

NCDO lanceert OneWorld app

Op december 2012 werd het nieuwe magazine OneWorld gelanceerd door het NCDO. Het blad is een voortzetting van het blad Internationale Samenwerking en een toonaangevend tijdschrift voor ontwikkelingssamenwerking. Bij de lancering werd ook de nieuwe website onthult en de app geintroduceerd.
De Android app en iPhone app maakt gegevens over de officiĆ«le Nederlandse ontwikkelingssamenwerking toegankelijk en biedt nieuws en achtergrondinformatie over de betrokken landen.Komende tijd de app zal verder worden ontwikkeld, waardoor er in de toekomst wellicht meer databestanden zullen worden toegevoegd, en de beschikbare gegevens zullen worden uitgebreid en verbeterd. Ook zal er ruimte komen om gebruikers informatie toe te laten voegen, zodat een goed beeld kan ontstaan over de effectiviteit van de ontwikkelingshulp.

Gegevens die decennialang alleen beschikbaar waren voor ambtenaren en specialisten, komen in hoog tempo beschikbaar voor het grote publiek. Het is dan wel bijzonder belangrijk dat er toepassingen worden gebouwd waar gebruikers van allerlei niveau echt wat aan hebben. Daarvoor is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over de mogelijkheden die de data biedt en over de mogelijke combinaties met andere databronnen, zoals in de OneWorld app effectief gebruik is gemaakt van data die werd aangeboden door de Wereldbank.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten