zondag 10 maart 2013

Hartstichting stuurt Reanimatie app naar SpinAwards


[door Richard Otto] De Hartstichting heeft haar Reanimatie app opgestuurd naar de Spinawards. Hieronder is de case omschrijving te lezen. 
Vanuit de briefing en de eerste idee├źn van de Hartstichting heeft Colours de designs voor de app gemaakt. Hierbij is gebruik gemaakt van dezelfde beelden die ook in andere communicatiemiddelen van de Hartstichting op het gebied van reanimatie worden gebruikt.
Het design moest (met minimale aanpassingen) niet alleen bruikbaar zijn op iOS en Android, maar er moest ook zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de native functies van het besturingssysteem en device.
Alle teksten zijn door de Hartstichting aangeleverd. Ook de teksten voor de audio zijn aangeleverd door de Hartstichting. De audio is afkomstig van Van De Laar & Van Efferen Studio’s te Vught.
Alle development heeft bij Colours plaatsgevonden. Er is uitgebreid door de Hartstichting getest, ook onder de doelgroep.
Elke week krijgen 300 mensen in ons land buiten een zorginstelling een hartstilstand. Thuis, op straat of op de sportclub. In totaal zijn er 15.000 tot 16.000 slachtoffers per jaar.
Nu overleeft 10 tot 20% van de slachtoffers. Door reanimatie en inzet van een AED kan dit percentage naar 25% . De Hartstichting zet zich er voor in om dit in 2016 te bereiken.
Met de Reanimatie App kunnen mensen die een reanimatie-/AED-cursus hebben gevolgd hun kennis van reanimeren opfrissen. De App biedt daarnaast ondersteuning in beeld en geluid bij het verlenen van hulp bij een hartstilstand, inclusief het juiste ritme.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten