zondag 7 april 2013

Postcode Loterij doneert bijna €8 miljoen aan mobiel project van Greenpeace

[door Richard Otto] Begin dit jaar heeft de Postcode Loterij maar liefst 7,6 miljoen euro aan Greenpeace gegeven voor het QuestionMark project. Dit direct één van de hoogste bedragen in Nederland voor een project is geïnvesteerd, waar mobiel een grote rol in speelt. 

Het zijn bedragen die passen bij mobiele projecten zoals Albert Heijn's Appie of de ING Betaal app, die reeds miljoenen malen zijn gedownload. Des te opmerkelijker dat deze app momenteel nog totaal onbekend is. De app is eind 2012 gelanceerd, maar is in de Nederlandse App Store download rankings niet hoger gekomen dan plaats 239.  

QuestionMark biedt de consument informatie over de duurzaamheid van duizenden producten. Door ze te scannen met de QuestionMark , wordt inzichtelijk hoe de producten scoren op het gebied van gezondheid, milieu, dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden. Dankzij de donatie van 7,6 miljoen euro kan QuestionMark nu worden uitgebreid en bredere bekendheid krijgen. Greenpeace heeft het geld van de Postcode Loterij gekregen om de verdere ontwikkeling van de onafhankelijke stichting QuestionMark financieel mogelijk te maken. Het bestuur van QuestionMark bestaat uit vertegenwoordigers van Greenpeace, Nudge, Kessels Kramer en de internationale vakbond ITUC.

*Bron ranking: AppAnnie.com Hoogste notering was in februari 2013 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten