donderdag 16 mei 2013

Goede doelen starten met nieuw mobiel donatiesysteem: GEEF-mobiel


[PERSBERICHT] VFI brancheorganisatie van goede doelen en zes goede doelen starten vandaag met een nieuw mobiel donatiesysteem: GEEF-mobiel. Via GEEF-mobiel krijgen goede doelen de mogelijkheid om eenvoudig mobiele fondsenwervingsacties te organiseren, zowel via SMS als online. Het goede doel kan daarbij kiezen om de donatie via de telefoonrekening te laten lopen of via de bankrekening. WNF, Het Leger des Heils, het Longfonds, Greenpeace, Kerk in Actie en Het Nederlandse Rode Kruis beginnen deze week met GEEF-mobiel in een pilotproject. Over een aantal maanden wordt het platform beschikbaar gesteld voor alle goede doelen met een CBF-erkenning. VFI organiseert de pilot.

GEEF-mobiel is de opvolger van GEEF-SMS, bekend van de shortcode 4333. Deze laatste dienst is in 2009 ge├»ntroduceerd door VFI om fondsenwerven via SMS mogelijk te maken. Jaarlijks brengt de dienst zo’n 500.000 Euro op in ruim 350.000 SMS-jes. Inmiddels hebben zes op de tien mobiele bellers een smartphone. Door deze sterke groei zijn de mogelijkheden voor mobiele campagnes toegenomen. GEEF-mobiel maakt het mogelijk om naast SMS-donaties ook fondsen te werven via bijvoorbeeld QR-codes, in-app betalingen, Twitter of mobiele websites.

Donateurs geven steeds vaker op het moment dat het hun uitkomt, aan het goede doel van hun keuze. Bovendien blijkt uit onderzoek dat donateurs meer willen weten over de bestedingen van hun geld in concrete voorbeelden. “De donateur in staat stellen te kiezen op welk moment en aan welk goed doel hij wil geven sluit aan bij het veranderde donateursgedrag. Deze innovatie organiseren we graag”, zegt Rob Peelen, hoofd diensten bij VFI. “Met de opkomst van de smartphone zijn de mogelijkheden om direct in contact te treden met een donateur sterk toegenomen. Denk aan de mogelijkheden van een mobiele website met meer informatie over het goede doel die bij het doen van een donatie ter plekke is op te roepen.”

GEEF-mobiel geeft de donateur en het goede doel een grotere vrijheid in het sluiten van een transactie. Tot nu toe kan alleen via de telefoonrekening betaald worden. De maximale hoogte van een SMS-donatie bedraagt drie euro. Doordat GEEF-mobiel het ook mogelijk maakt om donaties via de bankrekening af te schrijven, wordt het maximale donatiebedrag vijftig Euro. Donaties via de bankrekening worden afgerekend via de betaaltechniek Microincasso van CM Telecom. Essentieel bij mobiel doneren is de laagdrempeligheid van het systeem. Bij Microincasso heeft de donateur geen ‘identifier’ van de bank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten