vrijdag 21 juni 2013

Radio-DJ Gijs Staverman haalt duizenden euro’s op met SMS-doneren

[door Erik Eggens] Q Music-DJ Gijs Staverman heeft ‘duizenden euro’s’ opgehaald met zijn SMS-actie tijdens Alpe d’HuZes. In totaal werd tijdens de sponsortocht ruim 25 miljoen euro opgehaald.

Staverman hield voorafgaan en tijdens zijn beklimming voor de strijd tegen kanker een intensieve campagne via zijn Twitteraccount en het radiostation waarvoor hij werkt. Dat bleek effectief.

Bij iedere aankondiging ‘Steun mij, SMS GIJS naar 3669’ op één van de twee kanalen, kende het aantal donaties een enorme stijging. Radioluisteraars gaven daar massaal gehoord aan, en het grote aantal volgers van Staverman op Twitter verspreidde zijn donatieboodschap nog verder door zijn berichten te retweeten.

Het exacte bedrag wordt niet bekendgemaakt, maar het gaat in ieder geval om duizenden euro’s. Alpe ‘d HuZes werd dit jaar voor de achtste keer gehouden. In 2012 werd er nog een bedrag van 32 miljoen euro opgehaald.

Doneren via SMS was dit jaar sowieso een populaire methode om deelnemers aan Alpe d’HuZes te steunen. “De SMS-actie is uniek omdat dit de donateurs in de gelegenheid stelt om hun fietsende of lopende favoriet op het laatste moment nog financieel te steunen”, legt Johan van der Waal uit. “Bovendien is de actie volledig ‘antistrijkstok’, conform het beleid van de stichting.”

Sinds 2006 is 75 miljoen euro opgehaald. Ruim 21 miljoen euro daarvan is gereserveerd voor lopende subsidieaanvragen, ruim 45 miljoen euro is reeds besteed. Recent werd 3,4 miljoen euro aan de Bas Mulder Award toegekend.

Tweet van Gijs Staverman
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten