vrijdag 21 juni 2013

Ziekenhuis start SMS-donatie voor kankertherapie op maat

[door Erik Eggens] De gelijknamige foundation van het Amsterdamse ziekenhuis Anthoni van Leeuwenhoek is een SMS-donatiecampagne begonnen om geld te werven voor kankertherapie op maat. Met de opmerkelijke slogan ‘Ik ben tegen gelijke behandeling’ wil het ziekenhuis minimaal vijf miljoen euro ophalen.


De campagne begon op 17 juni. Inmiddels (21 juni) staat de teller van opgehaald geld op 18.263 euro. Het idee achter de campagne ‘Doorbraak’ is dat geen enkele vorm van kanker hetzelfde is. Het kankercentrum wil om die reden iedere patiĆ«nt persoonlijk behandelen met op maat gemaakte therapie. Vandaar ook de slogan ‘Ik ben tegen gelijke behandeling’.

De eerste 5000 mensen die het woord ‘DOORBRAAK’ SMS’en naar 4333, maken kans op een origineel schilderij van Henk Schiffmacher. Bij een donatie van vijf euro maken donateurs tevens de kans om het boek ‘Kanker Simpel Uitgelegd’ van Ed Roos te winnen. Ook een rondleiding door het Anthoni van Leeuwenhoekziekenhuis wordt aangeboden als er een bedrag wordt gedoneerd.

Het ziekenhuis roept tevens op om dingen te organiseren waarbij mensen kunnen donateren. Iemand die de Nijmeegse Vierdaagse loopt, kan zich bijvoorbeeld laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Buurt- of verzorgingstehuizen kunnen bijvoorbeeld een bingoavond organiseren. “Dat levert al snel 1000 euro”, stelt het ziekenhuis. Vooralsnog zijn er nog geen initiatieven opgestart.

De website Marketingfacts is positief over de manier waarop het ziekenhuis de campagne heeft ingezet. “Door de eerste zin (Ik ben tegen gelijke behandeling) te laten uitspreken door een gekleurde Nederlander, wordt extra veel verwarring gezaaid. Dat maakt het thema nog sterker, net als de close-ups van de gezichten.”, schrijft David Brinks, die zelf ook al een een SMS heeft gestuurd naar 4333 om een bedrag te doneren.

De ambitie van het ziekenhuis is om over 20 jaar kanker in 90 procent van de gevallen te hebben omgevormd tot ‘slechts’ een chronische ziekte. Nu is kanker nog in veel gevallen dodelijk. 

<object width="640" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uF74J0FoE50?version=3&amp;hl=nl_NL"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/uF74J0FoE50?version=3&amp;hl=nl_NL" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>Geen opmerkingen:

Een reactie posten