woensdag 3 juli 2013

Avonturier start SMS-doneren tijdens fietstocht rond de wereld

[door Erik Eggens] Avonturier James Ketchell is 30 juni begonnen aan zijn fietstocht rond de wereld. Tijdens die 18.000 (29.000 km) mijl haalt hij geld op met SMS-doneren. Ook via de fundraisingsite JustGiving kan er worden gedoneerd voor het goede doel.


Het bedrag dat hij inmiddels heeft opgehaald staat op 1386,55 pond. Dat betekent dat er nu zes procent van het totaalbedrag van de ruim 21.000 pond die hij beoogt, is binnengekomen.. Het geld gaat naar zijn favoriete stichting ELIFAR Foundation (Every Life is For a Reason). Die zet zich in om het leven van kinderen en jongvolwassenen met een handicap zo aangenaam mogelijk te maken.

Doneren aan de stichting via Ketchell  kan op de website, maar ook mobile fundraising geldt als belangrijk middel  tijdens zijn tocht. Doneren kan door het keyword KETC50 te sms’en naar shortcode 70070 met het gewenste bedrag: £1,£2,£3,£4,£5 of £10 eveneens in het tekstvak.

De tocht rond de wereld leidt Ketchell door meer dan 20 landen als Frankrijk, BelgiĆ« Turkije, India, Thailand en New Zeeland. Met 18.000 mijl heeft Ketchell officieel de benodigde afstand afgelegd om het een ‘rond-de-wereldreis’ te mogen noemen.

Ketchell kent het klappen van de zweep als het aankomt op uitdagende wereldreizen. In mei 2011 beklom hij al eens de Mount Everest. Drie jaar daarvoor moest hij herstellen van een ernstig motorongeluk waarbij hij beide benen en een enkel brak. In 2013 deed hij een poging de Atlantische Oceaan te bedwingen in een roeiboot.


De fietstocht van Ketchell is te volgen via zijn Twitteraccount. Tevens schrijft hij met grote regelmaat een blog over zijn avonturen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten