maandag 1 juli 2013

Beleef de Lente steeds meer vanaf mobiel en tablet

[door Jasper van Bladel] De zesde editie van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland trekt weer menig vogelliefhebber naar www.beleefdelente.nl. Onlangs stond de teller op 1.000.000 unieke bezoekers. Ondanks dat er vorig seizoen meer vogels te bewonderen waren in hun nesten dan dit seizoen, werd vorig jaar deze mijlpaal niet bereikt.

Dit jaar is er gekozen voor een eenvoudigere website waarbij de focus nog meer ligt op de streams van de nesten en waar het delen van content via sociale netwerken bevorderd wordt. Maar er zijn meer veranderingen bij Beleef de Lente dit jaar. Waar er vorige keer nog een speciale mobiele site was, die men automatisch te zien kreeg bij het bezoeken van de website vanaf een mobiel apparaat, is er nu gekozen voor één website die er op ieder apparaat goed uit ziet. Dit dankzij een responsive design. Dit wil zeggen dat de content en vormgeving zich aanpast aan het apparaat waarop gekeken wordt. Dus of je nou surft naar beleefdelente.nl via je laptop, je smartphone of je tablet, het past altijd goed in je scherm en wordt optimaal weergegeven.

Dat dit werkt zien we terug in het aandeel van mobiele apparaten in het verkeer naar de site. Zowel het verkeer van mobiele telefoons als van tablets is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het tablet bezoek steeg zelfs met bijna 10%! Dit correspondeert met de groei van het tablet gebruik in Nederland in 2012. In januari 2012 telde Nederland 1,8 miljoen tablet gebruikers, aan het eind van het jaar was dat aantal 4,3 miljoen. (bron: Emerce)

Het meest drastisch stegen de aandelen van mobiel en tablet bij het verkeer vanuit sociale netwerken Facebook en Twitter: Duidelijk is dus dat mobiel en tablet een prominente rol spelen voor Beleef de Lente en dat het responsive design aansluit bij het gedrag van de bezoekers. Van de lente genieten doen we namelijk ook graag vanaf de bank, in de tuin en onderweg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten