maandag 29 juli 2013

Robbie Williams steunt SMS-Actie Unicef België

[door Erik Eggens] Voorafgaand aan de Brusselse etappe van de tour ‘Take the Crown Stadium’ doet zanger Robbie Williams een oproep aan zijn fans om UNICEF te steunen. Via een videoboodschap roept hij op zijn voornaam te SMS’en naar 4666.Door te SMS’en wordt één euro gedoneerd aan UNICEF. Het goede doel kan daarmee maar liefst vijf kinderen vaccineren tegen de mazelen. De ziekte geldt als één van de belangrijkste doodsoorzaken bij kinderen in ontwikkelingslanden.

Willams is één van de bekendste zangers ter wereld. Zijn charitatieve instelling echter nog niet. Toch zet de wereldster zich al sinds het jaar 2000 actief in als ambassadeur van UNICEF. Zijn Soccer-Aidproject heeft sindsdien als meer dan 7,5 miljoen pond ingezameld voor programma’s tegen HIV en AIDS, de bescherming van kinderen en voor vaccinaties.

UNICEF België heeft steun gevraagd en gekregen van onder andere MobileWeb, Base, Mobistar, Proximus en Telenet om hun capaciteit en netwerk beschikbaar te stellen voor de SMS-actie. Yves Willemot, algemeen directeur van UNICEF België is opgetogen over het initiatief : “We zijn erg blij dat Robbie Williams ook UNICEF onder de aandacht brengt. Het spotje zal ons zeker helpen om meer aandacht en steun te genereren voor onze dagelijkse strijd tegen de kindersterfte in de wereld."

Het concert vindt plaats op drie augustus in het Koning Boudewijnstadion. Met 50.122 zitplaatsen is het stadion het grootste van het land. Kaartjes voor het concert van Robbie Willams kosten tussen de 65 en 99 euro.

Zie hier de Robbie Williams SMS fundraising campagne

(Foto: Robbie Williams voor UNICEF. Copyright UNICEF)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten