donderdag 18 juli 2013

SMS fundraising tegen stofwisselingsziekte Batten

[door Erik Eggens] Media-ondernemer Erik de Zwart is ambassadeur van de Stichting Beat Batten. Die stichting heeft onlangs een grote crowdfundingactie per SMS opgezet tegen de fatale stofwisselingsziekte Batten. De TV-campagne ging op zes juli van start.
Ook vastgoedondernemer Ton Hendrikx verbond zich als ambassadeur aan BeatBatten. De ambassadeurs moeten ervoor zorgen dat SMS-fondsenwerven meer onder de aandacht komt te staan.

Batten is een zeldzame erfelijke stofwisselingsziekte die in Nederland bij 1 op de 50.000 kinderen voorkomt. De ziekte is ook wel bekend als Batten-Spielmeyer-Vogt, ofwel BSV. Zie hier de campagnevideo.

De stichting Beat Batten is in 2007 opgericht door ouders met een kind dat lijdt aan BSV. Ze beoogt te komen tot een therapie voor genezing of behandeling door wereldwijd wetenschappelijk onderzoek financieel te ondersteunen. Voor Beat Batten is dit de eerste grote TV-campagne die ze heeft opgezet.

Erik de Zwart was onlangs op bezoek bij RTL Boulevard om de donatiemethode onder de aandacht te brengen. “Ik ben niet snel stil, maar toen ik van de ziekte hoorde wel”, motiveert De Zwart zijn keuze om ambassadeur van de stichting te worden. “Het is natuurlijk niet te verdragen dat er geen medicijnen zijn voor deze kinderen.”

Via een speciale pagina op de website van Beat Batten kan sinds enige dagen gemakkelijk geld worden gedoneerd per SMS, door het keyword ‘beat’ naar de shortcode 3669 te SMS’en. Ook kan geld gedoneerd worden via iDeal.Geen opmerkingen:

Een reactie posten