maandag 28 oktober 2013

Pink Ribbon en Trimbos brengt app over borstkanker uit

[door Richard Otto] 'Mensen met borstkanker in de periode van diagnose en behandeling met elkaar verbinden, versterken en mentaal ondersteunen.': dat is het doel van de nieuwe app Robbin.  Robbin is de eerste door het Trimbos-instituut ontwikkelde en door Pink Ribbon gefinancierde app en is gebaseerd op de principes van mental fitness.

Het doel van Robbin is vierledig. Hij versterkt de veerkracht, verbindt, inspireert, en signaleert. De app is gebaseerd op oefeningen uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Oefeningen waarvan bewezen is dat ze stress en depressieve klachten verminderen en veerkracht vergroten.

Toekomst
De app kan gezien worden als een toevoeging aan het aanbod in psychosociale ondersteuning bij borstkanker. Met name omdat er weinig aanbod is voor de hectische fase tijdens en na de diagnose. De eerste versie van Robbin is getest in een pilot. Hieruit bleek dat gebruikers tevreden zijn met Robbin, maar kwam ook een aantal aanbevelingen naar voren. De volgende stap is de app nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte van de patiƫnt en zorg te dragen voor een brede implementatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten