maandag 18 november 2013

Slachtoffers Filippijnen: CM richt mobiele donatiewebsite in voor SHO/Giro555

[door Erik Eggens] Mensen die de slachtoffers van de tyfoon vorige week op de Filippijnen willen steunen, kunnen nu ook snel mobiel geld doneren, bijvoorbeeld met een smartphone of tablet. Betaaldienst Microincasso van CM in Breda heeft, in opdracht van Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), speciaal voor de nationale actie een aparte mobiele donatiewebsite ingericht.

De website kan door iedereen gemakkelijk worden gedeeld via sociale media als Twitter, Facebook, en Google+. De website is bij uitstek geschikt voor mobiele apparaten, maar kan tevens worden getoond op desktop- of laptopcomputers.

Ook per SMS kan nu een donatie worden gedaan. Via een SMS’je naar shortcode 4333 kan gemakkelijk ieder gewenst bedrag worden gedoneerd aan de slachtoffers van de tyfoon op de Filippijnen.

RampDe tyfoon die vorige week over het land raasde, zorgde voor duizenden doden, tienduizenden gewonden en honderdduizenden daklozen. De schade is niet te overzien. Sinds Giro555 in actie kwam, is er reeds 10 miljoen euro opgehaald. SHO wil mobiele donateurs eveneens tegemoetkomen. CM stelde in opdracht van SHO een mobiele donatiewebsite in. Daarop kunnen donateurs eenvoudig een bedrag van 10, 25, 50 of 75 euro doneren: http://bit.ly/1f76mah

Het donatiebedrag wordt - na bevestiging van het telefoonnummer via een SMS-bericht - geĆÆncasseerd van de bankrekening van de donateur in plaats van de telefoonrekening.

Nationale TV-actieDe Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS6 houden maandag 18 november een nationale actie voor de ramp op de Filipijnen. Op Giro555 kunnen mensen in Nederland geld storten voor noodhulp in het rampgebied. Gedurende de dag besteden publieke en commerciƫle radio- en tv-zenders aandacht aan de ramp. Meer informatie over de invulling van de programmering wordt nader bekend gemaakt.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is op maandag 18 november ingericht als actiecentrum met een belteam van 6.00 uur tot middernacht en waar mensen geld en cheques kunnen inleveren.

Meer informatie over de actie voor de Filippijnen vindt u op: http://giro555.nl. Meer informatie over Microincasso: http://www.microincasso.nl.Geen opmerkingen:

Een reactie posten