maandag 16 december 2013

SHO: 'Het nieuwe doneren' is bezig aan een opmars

[door Erik Eggens] Doneren per SMS, apps en mobiele donaties is aan een opmars bezig. Tijdens de actie op 18 december voor slachtoffers van typhoon Haiyan op de Filippijnen, werden op Giro555 tiendduizenden euro’s gestort via deze kanalen

“Online overboekingen en donaties via de website Giro555.nl zorgen nog immer voor het leeuwendeel van deze donaties, maar nieuwe manieren van geven rukken op”, concluderen de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Eerder werd al verwacht dat ‘het nieuwe doneren’ wel eens een succes zou gaan worden tijdens deze actie.

Met betaalmethode Microincasso (in-app payments en SMS-payments) werd in totaal 21.000 euro opgehaald. De app whydonate en Myorder haalden gezamenlijk 11.000 euro op. De rode TV-knop, waarmee UPC-abonnees konden doneren, haalde maar liefst 63.000 euro op.

Giro555 wordt geopend als een nationale inzameling is vereist voor een ramp. Mensen van alle leeftijden voelen zich geraakt en willen een bijdrage leveren. Giro555 wil hen in staat stellen te doneren op de manier waarop zij gewend zijn betalingen te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten