dinsdag 4 februari 2014

Merendeel flexdonateurs wil geen vast lidmaatschap

[door Erik Eggens] Maar liefst acht op de tien flexdonateurs bij UNICEF geven aan geen regulier lidmaatschap te willen bij een goed doel. Dat blijkt uit onderzoek van WBK Marktonderzoek in opdracht van UNICEF.
Flexdoneren geeft donateurs de mogelijkheid om elke maand te beslissen of ze UNICEF die maand wel of niet willen steunen. De methode zou een uitkomst voor mensen die willen bijdragen aan het werk van UNICEF, maar niet aan een maanddonatie willen vastzitten. Het onderzoek bevestigt deze bewering nu.

Nieuwe doelgroepUNICEF lanceerde Flexdoneren medio 2013 om zo een nieuwe doelgroep donateurs aan te boren die normaal gesproken geen structureel lidmaatschaap aan willen gaan. In de pilotfase wierf de methode al 6000 flexdonateurs. WBK Marktonderzoek concludeert nu dat 80% van deze groep een ‘gewoon’ maandelijks, vast lidmaatschap met UNICEF niet zou zijn aangegaan.

OpzeggenVeel flexdonateurs zijn bovendien tevreden over de nieuwe donatiemethode. Maar liefst 98% raadt het aan bij zijn of haar vrienden en kennissen. Opmerkelijk is ook het lage aantal opzeggers bij flexdoneren; dat ligt substantieel lager dan bij ‘gewone’ vaste donateurs.

Wat is Flexdoneren?Elke flexdonateur ontvangt maandelijks een SMS waarin de afschrijving van het gekozen maandbedrag wordt aangekondigd. Op dat moment bepaalt de donateur of hij de afschrijving laat doorgaan óf een keer overslaat. Om over te slaan, moet binnen drie dagen 'UNICEF overslaan' worden ge-sms't naar 3669. Doet de donateur niets, dan wordt het maandbedrag gewoon van de bankrekening afgeschreven. Via het versturen van een sms’je kan ook het maandbedrag worden gewijzigd of een extra gift gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten