donderdag 27 februari 2014

Protestantse Kerk lanceert app in voorbereiding op Pasen

[door Johan Guis] De Protestantse Kerk in Nederland lanceert een app die inspiratie biedt in de periode tussen carnaval en Pasen. Deze periode wordt in de kerken de 40dagentijd genoemd en bereidt mensen voor op het verhaal van de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijdensweg én opstanding. De app geeft gebruikers de mogelijkheid om iedere dag een moment stil te staan bij wat hen bezig houdt.

Van inspiratie tot donatie Van 5 maart tot 20 april biedt de 40dagentijd-app dagelijks inspirerende teksten en foto’s. De app is niet alleen bedoeld voor bezinning op het eigen leven, maar draait ook om zorg voor andere mensen. Daarvoor geeft de app praktische tips. Bijvoorbeeld tips om tijdens de 40dagentijd te ‘consuminderen’. Het bespaarde bedrag kan met behulp van een ingebouwde donatiemodule gedoneerd worden aan projecten van Kerk in Actie.

Kerk in Actie, de ontwikkelingshulporganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, is initiatiefnemer van deze app. Zij organiseert jaarlijks een 40dagentijdcampagne waarin nadrukkelijk wordt stilgestaan bij het helpen van anderen.

De app is gratis te downloaden via Google Play en de iTunes App Store. De app is nu al meer dan 4.000 keer gedownload.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten