maandag 16 juni 2014

Rode Kruis test collecte-app

[PERSBERICHT] Tijdens de jaarlijkse collecte, die deze week plaatsvindt, test het Rode Kruis een nieuwe manier van doneren. Naast de klassieke, contante gift in de collectebus kunnen gevers het Rode kruis nu ook via de collecte-app ondersteunen.

"We merken dat mensen steeds minder contant geld op zak hebben. Dus zoeken we continu naar nieuwe manieren om hen in dat geval toch in staat te stellen om te geven. Als deze app een succes wordt gaan we die volgend jaar breed inzetten bij de landelijke collecte," aldus Frank Kempers, Manager Collecte Organisatie bij het Rode Kruis.

De collectant downloadt de collecte-app op zijn eigen mobiele telefoon. Wanneer iemand aan de deur geen contant geld in huis heeft, kan deze persoon eenmalig zijn of haar 06-nummer en het giftbedrag invullen in de app. De donateur krijgt direct een SMS met de vraag de donatie te bevestigen. De ontwikkeling van de app is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen Rode Kruis Collecteweb (STB Automatisering) en GeefMobiel (CM Mobile/VFI).

Bron: Het Rode Kruis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten