zondag 15 juni 2014

Vodafone start 'Mobiles for Good'- accelerator programma met 6 mobile startups

[door Richard Otto] De Mobiles for Good-jury heeft deze week de zes organisaties bekendgemaakt, die een investering van €30.000 krijgen plus een intensief begeleidingsprogramma om maatschappelijke problemen aan te pakken.  


WindTales, Heppee, HomeMade Productions, Into D'mentia Nederland, OWise en TraumaGameplay wonnen van 65 andere ondernemers en gaan het komende halfjaar aan de slag om van hun concept een 'social enterprise' te maken. 
De 3e editie van het programma is gericht op mobiele oplossingen voor Nederlandse sociale problemen, waar voorheen de focus enkel op health oplossingen lag. Dit jaar participeren de winnaars ook voor het eerst fulltime in een Innovation Bootcamp. 
Rob Shuter (CEO Vodafone Nederland): “We zijn erg trots dat wij sociaal ondernemerschap kunnen stimuleren onder de vlag van de Mobiles for Good challenge. Wij richten ons niet alleen meer op goede doelen, maar ook op ondernemers. Dat is uniek in Nederland. We willen hiermee laten zien dat de toekomst ligt in het samenbrengen van geavanceerde technologie en menselijke slimheid.”
Overzicht deelnemers:
WindTales
Een game die op een vernieuwende manier de longoefeningen, die twee uur per dag duren, bij zieke kinderen leuker maakt. Hiermee hebben zij aanzienlijk minder kans op infecties en verbetert de kwaliteit van hun leven.
Heppee
45.000 kinderen per jaar in Nederland krijgen te maken met ouders die gaan scheiden. De Heppee-app, waarbij het kind centraal staat, biedt een communicatietool ter bevordering van rust en regelmaat in een vaak hectische leefomgeving.
HomeMade Productions HomeMade Productions gaat een online platform bieden rondom de voorstelling Spijt(gebaseerd op het boek van Carry Slee) waarmee kinderen kunnen praten over pesten. Dit laatste vormt een belangrijke oorzaak van zelfmoord onder jongeren tussen 12 en 18 jaar. 

Into D’mentia Nederland
Dementie is een groot probleem in Nederland. De app van Into D’mentia Nederland zorgt er voor dat iedereen die met Dementie in zijn omgeving te maken heeft, dit op een laagdrempelige manier zelf kan ervaren. 

OWise
Een app die longkanker patiƫnten ondersteunt in hun ziekteproces en waarbij behandeldata ingezet kunnen worden in wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

TraumaGameplay
Een game gericht op het beperken van een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). TraumaGameplay biedt op een speelse manier een extra tool om bestaande behandelingen bij PTSS te versterken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten