zondag 8 maart 2015

Gif a compliment moet jogeren meer zelfvertrouwen geven.

[CASE] Onzekerheid onder Nederlandse jongeren zorgt voor grote problemen op het gebied van seks en drugs. 'Nee' zeggen is moeilijker dan je denkt, als je 15 bent. De kortste weg naar meer zelfvertrouwen is een complimentje. 

Daarom GIFacompliment.nl, waar je complimentjes kunt verpakken in gepersonaliseerde GIFjes. Zulke complimentjes wil je de hele dag wel uitdelen, zonder bang te zijn om te worden uitgelachen. Deze kleine campagne zorgde zonder mediabudget voor een vloedgolf aan positiviteit.
Deze campagne is een initiatief van Rutgers WPF en SOA AIDS Nederland. Het doel was om jongeren tussen de 14 en 16 elkaar op een ongedwongen manier complimenten te laten geven. Complimenten spelen een cruciale rol in het opbouwen van zelfvertrouwen voor deze doelgroep. Gebrek aan zelfvertrouwen is namelijk de oorzaak van veel problemen op het gebied van seks en drugs onder jongeren. 60.000 jongeren bereiken met de boodschap dat complimentjes leuk zijn om te krijgen en om te geven. En niks om je voor te schamen. De doelgroep 14-16 jaar vindt complimentjes over het algemeen suf. Ze geven ze vrijwel nooit, door de angst te worden uitgelachen. Maar uit onderzoek blijkt dat jongeren complimentjes juist hard nodig hebben; een compliment van een leeftijdsgenoot is de kortste weg naar meer zelfvertrouwen. Deze doelgroep vindt de mening van leeftijdsgenoten en rolmodellen erg belangrijk. En ze zijn vergroeid met hun mobiel.

Zie video hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten