vrijdag 10 april 2015

Groot Nieuws Radio haalt 56.000 euro op met doneren via Microincasso

De christelijke radiozender Groot Nieuws Radio verkeerde in financieel zwaar weer. Het zette een actie op met onder andere mobiel doneren via Microincasso van CM, waarmee het binnen vijf dagen 56.000 euro ophaalde.

Groot Nieuws Radio (GNR) wil door middel van radio en andere media mensen dienen met het Evangelie van Jezus Christus, zodat zij houvast vinden in het geloof en zich uitgedaagd weten iets voor elkaar te betekenen in gezin, kerk en samenleving.

Maar GNR kwam onlangs in de financiƫle problemen waardoor een faillissement dreigde. Om de christelijke radiozender in de lucht te houden was ruim een miljoen euro nodig. Het vatte het idee op een inzamelactie te houden en zo steun te vragen aan de 200.000 tot 400.000 luisteraars die wekelijks afstemmen op de zender.

Het radiostation riep alle mogelijke mensen op te doneren, inclusief de leden van de businessclub, die de hoogste donaties voor de rekening nam. Daarnaast gebruikte GNR meerdere middelen om te kunnen doneren, zowel via de bank als digitaal en mobiel, waaronder ook sms-betaalmethode Microincasso van CM. GNR sprak met CM af dat er kon worden afgeweken van de het maximumbedrag van 50 euro dat via Microincasso kan worden verrekend. Microincasso stelde dat bedrag in op 250 euro. En dat bleek meer dan terecht terecht. Tientallen donateurs kozen ervoor om met 1 SMS 250 euro te geven aan GNR.

Binnen vijf dagen haalde GNR met Microincasso bijna 57-duizend euro op. Donateurs konden uit verschillende keywords kiezen waarmee werd gedoneerd: 10, 50, 150 en 250, uiteraard corresponderend met te doneren geldbedragen. In de gehele actie werd een ongelofelijk bedrag van ruim 1,2 miljoen euro opgehaald. “Vooraf hoopten we natuurlijk op een succes”, legt Caroline van Kempen namens GNR uit. “De actie was echter grandioos succesvol. Er is heel veel geld opgehaald, waarmee GNR is gered.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten